Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tahanice o dítě: Na co si dát pozor, když jdete k soudnímu znalci.

Po své nedávné zkušenosti s brněnskou soudní znalkyní PhDr. Linecké těsto (podobnost se skutečným jménem čistě náhodná-zákon neumožňuje jmenovat) v soudním sporu o právo vídat svého syna a po rozhovorech s jinými tatínky, kteří navštívili soudního znalce za účelem vypracování posudku, Vám nabízím manuál, jak se vyhnout největším prasárnám, které jsou schopné tyto zaryté feministky na většinou neznalé a nepřipravené tatínky aplikovat.
  1. Chraňte si záda. Soudní znalkyně Linecké těsto nedodržuje pravidla a klidně Vám vrazí kudlu do zad, když se otočíte. V mém případě se stalo to, že matka přišla na sezení se synem ve chvíli, kdy já jsem byl u znalkyně. Bohužel jsem o tom, že syn bude přiveden na sezení neměl ani potuchy neboť se mne o tom PhDr. Linecké těsto neobtěžovalo informovat. Nicméně matka vše věděla, obě ženy velmi úzce spolupracovali. Syn byl samozřejmě patřičně „navnaděn“ takže celou dobu brečel, když ho obě ženy (matka a Linecké těsto) nenápadně upozornily, že maminka odejde a nechá ho napospas osudu. Poučení: Znalkyně má dítě na styk s otcem připravit, pokud to nejde, tak se sezení nekoná. Nechte si potvrdit průběh vyšetření, zformulujte to na papír a nechte si jej od znalkyně potvrdit na začátku sezení.
  2. Soudní znalkyně bude u soudu i pod přísahou lhát a projde jí to. V mém případě se stalo to, že Linecké těsto u soudu tvrdilo, že na předchozí událost jsem byl upozorněn na prvním sezení (tedy, že jsem byl celkem na dvou schůzkách s ní). Já jsem byl u ní pouze na jednom sezení, druhé si vylhala. Odvolávala se při tom na údaje ve svém diáři. Poučení: Nechte si každé sezení potvrdit písemně.
  3. Poučení: Vyfoťte se, v čem jste přišli na vyšetření, vyfoťte si celou místnost, kde se vyšetření bude konat. V mém případě znalkyně v posudku uvádí, že maminka přišla slušně a čistě oblečená. Že já jsem také přišel slušně a čistě oblečený- o tom nikde ani čárka. Proč místnost? V mém případě místnost byla tak strohá a zatuchlá, že se mému synovi (v době posudku mu byly tři roky) ani nedivím, že se rozbrečel, když tam vešel. Žádné hračky, komunistický nábytek, lino, studeno..
  4. Poučení: nechte si kopii dotazníku i kopii Vašich odpovědí. Nejlépe je si celé vyšetření natočit na video. Znalkyně odevzdala posudek pouze s výsledky ke kterým došla. Bez podkladů jak k nim došla. Nenahrávala, nenatáčela nic. Ona si do posudku může napsat cokoli a v podstatě jí pak nemáte šanci dokázat, že lže. V mém případě, protože o výzkumech něco vím např: byly nejednoznačné formulované otázky, subjektivní odpovědi a,b,c,d kde kolikrát byla správná odpověď a i b, ale Vy máte možnost zaškrtnout pouze jednu odpověď. Já jsem odmítal na takovéto otázky odpovídat. Uvědomte si v případě nejasných otázek či odpovědí je Linecké těsto okamžitě použije proti Vám, tím že zvolí pro Vás nepříznivou interpretaci.
  5. Pozor na blikající světélka! Linecké těsto si zvyšovalo svou kvalifikaci před soudem nad svá oprávnění. Ačkoli je pouze klinickou psycholožkou, začala v mém případě vykládat, že vidí „blikající světélka“ psychopatie, ačkoli to může posoudit pouze psychiatr s titulem MuDr. Na což ona nemá právo. Nicméně u soudu vykládá, že se „pohybuje na hraně“ odbornosti a že to může na základě „svých zkušeností“ posoudit.. Poučení: zjistěte si maximum o její kvalifikaci a co může a nemůže už posuzovat.
  6. Fušuje do řemesla i neurologům a ortopédům. Vše co může, použije proti Vám i když na to nemá právo, ale soud jí to povolí! Byl jsem půl roku na nemocenské s bolestmi zad a ona u soudu začala tvrdit, že z tohoto důvodu bych nebyl schopen se o syna starat. Co kdyby se mi to vrátilo. I když u soudu bylo před tím řečeno, že jsem zcela v pořádku.. A jako by jiný úraz nemohl potkat matku. Poučení: Proti všeználkovi a feministce v jednom nic nezmůžete.
  7. Nekompletní posudek. Zjistíte, že to pozitivní o Vás se z posudku vytratilo, nebo jeho význam byl maximálně minimalizován. Budou chybět výchozí podklady (jak uvedeno výše o dotaznících). Poučení: Vyžadujte od začátku kompletní dokumentování, případně si ho zajistěte sami.
  8. Nevěřte jim ani slovo. Buďte pořád ve střehu. Usmívá se na Vás, ale už přemýšlí na co Vás dostane. Pro ně jste kořist, kterou je potřeba zničit! Na to nikdy během toho sezení nezapomeňte. Vše co může použije proti Vám.
  9. V případě, že se chová nespravedlivě či neprofesionálně, přerušte vyšetření a odmítněte spolupráci odchodem. Pokud už se takto projevuje během sezení, věřte, že posudek bude vůči Vám ještě horší než si vůbec dokážete představit. Je lépe to mít zadokumentované a odejít a nařknout ji z neprofesionality a chtít jiného znalce. Nedejte jí šanci udělat špatný posudek, ten se špatně vyvrací, dle naší legislativy, soudci může takový posudek stačit a další může odmítnout jako neopodstatněný. Poučení: pokud je začátek a prostředek špatný, na konci se pozvracíte.
  10. Vše co po Vás chce si zdokumentujte. Mne např. vyzvala k sezení tím, že mi celou neděli volala na mobil.. Jelikož neberu čísla, který neznám a navíc v neděli, tak pak v hodnotícím posudku uvedla, že se mnou bylo těžké se domluvit na setkání a že jsem byl po telefonu nezdvořilý, což si vydedukovala z toho, že jí neberu mobil a že když už volala asi popáté jsem jí napsal smsku ve stylu: „Kdo jste a co chcete?!“ Poučení: podle zákona Vám má poslat dopis, kde Vás vyzve ke kontaktu a vyšetření. Druhý příklad: Protože si mně spletla s jiným klientem, tak odvolávala a přehazovala schůzky. Nicméně ve finále do posudku napsala, že jsem nespolehlivý, že jsem odvolával schůzky a naopak maminka hned reagovala a bylo to jednoduché se na schůzce domluvit. Poučení: pokud možno uchovávejte smsky, nahrávejte si hovory, prostě vše, opravdu vše dokumentujte.
  11. Budu rád, když dopíšete své zkušenosti ať společně vytvoříme manuál, jak těmto hrůzám, které tyto nekompetentní a zapšklé osoby působí nám a našim dětem.

Autor: Zlý Kojot | pondělí 7.9.2009 10:20 | karma článku: 18,84 | přečteno: 1361x
  • Další články autora

Zlý Kojot

Hanba české justici..

Dnes byl odsouzen občanský aktivista Jiří Fiala za blokování státního zastupitelství na půl roku "natvrdo". Já jen zírám, že za vyjadřování občanských postojů se již "znovu" v České republice začíná zavírat. Neuvěřitelné 20 let po pádu komunismu.

23.4.2010 v 18:55 | Karma: 22,48 | Přečteno: 1122x | Diskuse| Společnost

Zlý Kojot

Důkaz, že získat byt u realitky vyjde levněji než bez realitky.cz

Pokud si chcete pořídit byt a myslíte si, že nejlepší co můžete udělat při jeho hledání je, že se vyhnete realitce a využijete internetové zprostředkovatele, kde nabízejí nemovitosti přímí vlastníci, tak pozorně čtěte dále.

4.2.2010 v 8:35 | Karma: 6,70 | Přečteno: 1041x | Diskuse| Ekonomika

Zlý Kojot

Těhotenství týden po týdnu. Aneb co zvládnou ženy a co tátové?!

Kdysi jsem zkusil pomoci své bývalé přítelkyni s těhotenstvím. Možná než budete číst dál se podívejte na výsledek mé snahy na http://www.tyden-po-tydnu-tehotenstvi.cz ,protože ten živý výsledek, mohu díky aktivitám různých žen vidět pouhé dvě hodiny za týden..

13.9.2009 v 11:34 | Karma: 8,37 | Přečteno: 1355x | Diskuse| Společnost

Zlý Kojot

Vývoj na trhu nemovitostí- Kdo mě poslechl slušně vydělal. Co dál?!

Co lze očekávat od poslední třetiny roku v oblasti nemovitostí? Těžká odpověď. Již od února jsem na svých blozích navrhoval nahradit investice do realit, investicemi do alternativních aktiv, jako např. akcie Telefoniky O2 a ČEZ. Vývoj mi dal za pravdu a kdo mě poslechl, získal nejen slušný dividendový výnos 6-11%, ale i zhodnocení akcií v řádu 10-30% což je na realitním trhu naprostá utopie.

9.9.2009 v 11:50 | Karma: 17,63 | Přečteno: 2138x | Diskuse| Ekonomika

Zlý Kojot

Stěžujte si na katastr nemovitostí!

Protože se jedna úřednice Katastru nemovitostí na Vysočině spletla, čelila rodina z Třebíče a jejich majetek exekuci.. Soud rozhodl o prodeji jejich nemovitostí. Tak nějak uvedla Česká televize svou reportáž o špatné práci Katastru nemovitostí.

8.9.2009 v 11:13 | Karma: 17,04 | Přečteno: 1339x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1602x
Autor nepracuje. V současné době se věnuje osvětě a popularizaci samostatné koupě, prodeje a pronájmu nemovitostí, bez zprostředkovatelů.

Seznam rubrik