Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak se vyhnout placení provize realitní kanceláři.

Než platit vysokou provizi realitní kanceláři, zkuste prodej nemovitosti zadarmo. Jde to.

S trochou úsilí to zvládne skoro každý. Tvrdím já. Realitky budou vykřikovat jak jsou nenahraditelné! A ty jejich prodejní systémy! Bez nich přece neprodáte ani chlívek! Natož byt nebo dům za několik miliónů. A co teprve ti jejich experti a odborníci, které povětšinou nabrali v posledních dvou letech obrovského boomu cen, kdy se prodalo skoro vše a na makléře stačilo mít řidičák, aby se klienti mohli vozit na prohlídky a do banky pro peníze na provize.

Jak je tedy možné, že když máme tolik makléřů a expertů, že nám ten prodej nemovitostí v poslední době tak moc nejde? Protože borci z realitek neumějí prodávat.

Potom je lepší se jim vyhnout a prodávat samostatně. V dnešní době internetu už to není takový problém. Každý kdo hledá nemovitost v drtivé většině začne hledání právě tam.

Existují už i u nás internetové aplikace, které Vám umožní zvládnout samostatný prodej. Např. http://www.vlastnici.cz , http://www.onlinereal.cz nebo http://www.bezrealitky.cz Zadejte si do svého vyhledávače termín „prodej nemovitosti bez realitní kanceláře“ nebo „prodej nemovitosti“a uvidíte, že Vám vyjedou odkazy, které můžete lehce použít. Jsou to odkazy, které vyhledávač posoudil jako nejvíce relevantní na Váš dotaz. Pokud se jimi proklikáte, můžete si vybrat ty, které jsou zadarmo a tam inzerovat.

Protože, bohužel je smutnou pravdou, že některé hojně realitní servery neumožňují soukromou inzerci (zde můžete názorně vidět, jaká je zatím lobby a jak spolu kluci drží basu). „Realitky nám platí a proto neumožníme samostatným prodejcům nemovitosti nabízet! Nejsou to přece profesionálové, že?!“

Naštěstí existuje spousta jiných, kde inzerovat jde a nejlépe zadarmo. Jen to musíte dát do většiny z nich ať tu Vaši nemovitost zviditelníte. A pozor na takové realitní servery, kde si lze zaplatit přednostní výpisy! To i když tam tu svou nemovitost pěkně vložíte, tak se Vaše nemovitost objeví na dvacáté stránce, protože si předchozích devátenáct předplatily realitky. A to jim umožňujeme my, že je živíme z našich provizí. Jak pak můžeme prodat sami?!

Také chybí osvěta! Mnoho lidí se do prodeje nemovitosti nepustí samostatně proto, že mají strach, že je někdo napálí, nebo něco opomenou, nebo způsobí škodu a pak na to doplatí. Média filtrují informace o tom, jak lze nemovitost samostatně prodat a raději dávají přednost realitním kancelářím, které mají prolobované novináře a platí jim za inzerci. Lidé, kteří chtějí ušetřit a nevyhazovat peníze oknem to nemají v dnešní době vůbec jednoduché.

Na jednom webu je velmi podrobný návod jak koupi nebo prodej nemovitosti realizovat samostatně: http://www.vlastnici.cz , má to kolem 80 stránek, hned na homepage. Pomáhal jsem tomu na svět a věřte, že to nebylo úplně jednoduché J Uvedl bych zdrojů více, ale bohužel, žádný jiný, tak kompletní informační zdroj pro vlastníky nemovitostí na českém internetu neexistuje. Kdyby někdo o podobném zdroji věděl, tak mi dejte vědět. Díky! J

Nezapomeňte! Realitní makléři jsou v první řadě obchodníci a většina z nich nerozumí ani právu, ani stavařině, ani oceňování nemovitostí, ani financím. A Vy si tyto odborníky také můžete vyhledat a bude Vás to stát méně. Jen se trochu snažit.

A když se Vám nebude dařit, pak to vždy nějaké realitce dát můžete. A nebojte se! Oni o Vás budou vědět. Najdou si Vás díky stejnému principu, který jsem popsal výše. Zadají do http://www.google.cz  nebo http://www.seznam.cz  „prodej nemovitosti bez realitky“ nebo „prodej nemovitosti“. Nebo mají vlastní vyhledávací roboty, které to udělají za ně. J

Autor: Zlý Kojot | úterý 12.5.2009 12:11 | karma článku: 24,88 | přečteno: 4006x
  • Další články autora

Zlý Kojot

Hanba české justici..

Dnes byl odsouzen občanský aktivista Jiří Fiala za blokování státního zastupitelství na půl roku "natvrdo". Já jen zírám, že za vyjadřování občanských postojů se již "znovu" v České republice začíná zavírat. Neuvěřitelné 20 let po pádu komunismu.

23.4.2010 v 18:55 | Karma: 22,48 | Přečteno: 1122x | Diskuse| Společnost

Zlý Kojot

Důkaz, že získat byt u realitky vyjde levněji než bez realitky.cz

Pokud si chcete pořídit byt a myslíte si, že nejlepší co můžete udělat při jeho hledání je, že se vyhnete realitce a využijete internetové zprostředkovatele, kde nabízejí nemovitosti přímí vlastníci, tak pozorně čtěte dále.

4.2.2010 v 8:35 | Karma: 6,70 | Přečteno: 1041x | Diskuse| Ekonomika

Zlý Kojot

Těhotenství týden po týdnu. Aneb co zvládnou ženy a co tátové?!

Kdysi jsem zkusil pomoci své bývalé přítelkyni s těhotenstvím. Možná než budete číst dál se podívejte na výsledek mé snahy na http://www.tyden-po-tydnu-tehotenstvi.cz ,protože ten živý výsledek, mohu díky aktivitám různých žen vidět pouhé dvě hodiny za týden..

13.9.2009 v 11:34 | Karma: 8,37 | Přečteno: 1355x | Diskuse| Společnost

Zlý Kojot

Vývoj na trhu nemovitostí- Kdo mě poslechl slušně vydělal. Co dál?!

Co lze očekávat od poslední třetiny roku v oblasti nemovitostí? Těžká odpověď. Již od února jsem na svých blozích navrhoval nahradit investice do realit, investicemi do alternativních aktiv, jako např. akcie Telefoniky O2 a ČEZ. Vývoj mi dal za pravdu a kdo mě poslechl, získal nejen slušný dividendový výnos 6-11%, ale i zhodnocení akcií v řádu 10-30% což je na realitním trhu naprostá utopie.

9.9.2009 v 11:50 | Karma: 17,63 | Přečteno: 2138x | Diskuse| Ekonomika

Zlý Kojot

Stěžujte si na katastr nemovitostí!

Protože se jedna úřednice Katastru nemovitostí na Vysočině spletla, čelila rodina z Třebíče a jejich majetek exekuci.. Soud rozhodl o prodeji jejich nemovitostí. Tak nějak uvedla Česká televize svou reportáž o špatné práci Katastru nemovitostí.

8.9.2009 v 11:13 | Karma: 17,04 | Přečteno: 1339x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Rusko útočilo na zařízení, která zajišťují dodávky plynu do EU, řekl Zelenskyj

27. dubna 2024  20:14,  aktualizováno  20:33

Sledujeme online Sobotní vzdušný útok ruských sil na energetickou infrastrukturu Ukrajiny cílil na plynárenská...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  20:04

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Povolení stavby do měsíce a online. Úředníci v obavách, mezi stavaři skepse

27. dubna 2024

Premium Místo obíhání stavebních úřadů a shánění razítek k povolení stavby nebo rekonstrukce bude lidem...

Bizarní logistický hlavolam. Trump by šel do vězení i s prezidentskou ochrankou

27. dubna 2024  19:55

Americká tajná služba má na starosti ochranu prezidenta, ať už je zrovna v Oválné pracovně, nebo...

Prodej bytu 4+1, Studénka
Prodej bytu 4+1, Studénka

Budovatelská, Studénka - Butovice, okres Nový Jičín
3 500 000 Kč

  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1602x
Autor nepracuje. V současné době se věnuje osvětě a popularizaci samostatné koupě, prodeje a pronájmu nemovitostí, bez zprostředkovatelů.

Seznam rubrik