Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

I tady už panuje cenzura?!

Prostřednictvím blogu, který jsem si tady založil, jsem chtěl dělat osvětu samostatnému prodeji nemovitosti, aby lidé nemuseli platit provizi a ušetřili tak desítky a stovky tisíc korun. Zároveň jsem chtěl upozorňovat ne nekalé praktiky realitních kanceláří, protože mi vadí v jakém stavu se tento obor nachází. To vše zdarma, protože si myslím, že je důležité, aby každý tuto možnost - samostatného prodeje, bez nutnosti placení provize měl. Zároveň jsem chtěl každému umožnit co nejhlubší orientaci v dané problematice. Napsal jsem kvůli tomu i knížku a umístil ji na internet přístupnou pro každého zadarmo. Takovou ani v tisku nekoupíte.  A zjistil jsem, že zde není zájem, aby lidé tuto možnost měli. Že zde těžce hájí zájmy realitních kanceláří. Redakce těchto blogů se totiž rozhodla tyto informace filtrovat a zamezit průniku  informací mezi nejširší veřejnost. To je můj názor. Posuďte zda mám pravdu já nebo redakce.

Přináším emailovou korespondenci s redakcí. Článek, který je předmětem cenzury je na mém blogu.


----- Original Message -----
From: Patrik Banga
To: holec@financier.cz
Sent: Thursday, June 04, 2009 9:10 PM
Subject: kodex blogera Dobrý den,  Váš poslední článek jsem byl nucen stáhnout na Váš osobní blog, neb porušuje kodex blogera, ve kterém mimo jiné stojí, že bloger nesmí v blogu propagovat vlastní nebo cizí komerční aktivity způsobem, který by mohl být považován za skrytou reklamu. S tím souvisí i to, že v článcích nesmějí být aktivní internetové odkazy na stránky komerčních subjektů. V případě, že se budou odkazy na www.vlastnici.cz opakovat, budeme nuceni tyto články stáhnout z hlavní strany blogu. Zařazení článku již prosím neměňte.  S pozdravem  Patrik Bangaadmin blogu iDNES.czwww.banga.blog.idnes.cz



From: Pavel Holec [mailto:holec@financier.cz]
Sent: Friday, June 05, 2009 8:35 AM
To: Patrik Banga
Subject: Re: kodex blogera  
Dobrý den,
nevím kde jste vzal informaci, že stránky www.vlastnici.cz jsou komerční aktivita.. Mohu Vás ujistit, že tyto stránky komerční aktivitou nejsou, takže jsem žádný kodex blogera neporušil a žádám Vás, abyste mé články nestahovali. Pokud máte jakýkoli důkaz, že tyto stránky generují nějaký příjem, tak mi ho prosím předložte. V opačném případě Vás žádám, abyste můj článek vrátili zpět. Děkuji za pochopení a doufám v profesionalitu týmu Idnes.cz.
P.S. Mohl bych Vám poslat xxxx článků na blogu idnes, kde si jednotlivý blogeři prosazují své komerční aktivity (i mezi tzv. vip blogery) ale nevšiml jsem si, že by byli nějakým způsobem ve svých komerčních aktivitách omezováni. Opět prosím o předložení indicií, které dokládají, že jde o komerční stránky či komerční aktivitu...
S přátelským pozdravem

Pavel Holec


----- Original Message -----
From: Patrik Banga
To: 'Pavel Holec'
Sent: Friday, June 05, 2009 8:53 AM
Subject: RE: kodex blogera Dobrý den,  Na stažení trváme, stejně jako trváme na nepoužívání odkazů na www.vlastnici.cz.  Na serveru jsou dostupné nemovitosti k prodeji, či k pronájmu, což podle našeho názoru komerční aktivita je, příklad jsem Vám nakopíroval dospod mailu. Pokud jde o ostatní blogery, platí pro ně stejný kodex jako pro Vás, tedy pokud máte dojem, že jiný bloger kodex porušuje, pošlete nám link, abychom mohli situaci také posoudit a případně zakročit.  S pozdravem  
Patrik Bangaadmin blogu iDNES.czwww.banga.blog.idnes.cz   Výsledky vyhledávání v poptávkáchTransakce       Nemovitost  Obec (okres) Velikost       prodat         Byt    Benešov       1+kk;1+1     detailprodat         Byt    Benešov       1+kk;1+1     detailprodat         Byt    Benešov       3+1    detailprodat         Byt    Benešov                detailprodat         Byt    Benešov                detailprodat         Byt    Benešov                detailprodat         Byt    Benešov       2+kk detailprodat         Byt    Benešov       3+1; 3+kk    detailprodat         Byt    Benešov                detailprodat         Byt    Benešov       2+kk;2+1;3+kk;3+1         detailprodat         Byt    Benešov       1+kk;1+1;2+kk;2+1;3+kk;3+1    detailprodat         Byt    Benešov       1+kk detailprodat         Byt    Benešov       2+kk;2+1;3+kk;3+1;4+kk;4+1    detailprodat         Byt    Benešov       2+kk;2+1;3+kk;3+1         detailprodat         Byt    Benešov                detailprodat         Byt    Benešov       3+kk;3+1;4+kk;4+1;větší detailprodat         Byt    Benešov       1+kk;2+kk   detailprodat         Byt    Benešov       1+kk detailprodat         Byt    Benešov       2+kk;3+kk   detailprodat         Byt    Benešov       3+kk detailprodat         Byt    Benešov                detail    Detail poptávkyTransakce:    prodejNemovitost:    BytObec: vlašimOkres:             Velikost bytu: 1+kk;1+1Popis: Vloženo:          28. 5. 2009 22:12:29    Jestliže chcete reagovat na tuto poptávku,můžete tak učinit zde: Vaše jméno: Váš telefon:    Váš e-mail     

Vzkaz pro poptávajícího

 



From: Pavel Holec [mailto:holec@financier.cz]
Sent: Friday, June 05, 2009 9:14 AM
To: Patrik Banga
Subject: Re: kodex blogera  
Dobře pane, to lidé prodávají sami a nic za to neplatí. Vídím, že Vaším cílem je podporovat realitní kanceláře a ty asi také řídí Váš úsudek. Celá stránky www.vlastnici.cz jsou zdarma pro každého. udíž komerční aktivita www.vlastnici.cz je stoprocentně nulová. A že si na tom jednotlivci nebo kdokoli prodávají byty, tak to dělají oni sami. www.vlastnici.cz z toho ani z ničeho jiného neprofitují. Takže jde zcela jistě o nekomerční záležitost. Co se týče ostatních blogerů, nejsem bonzák. Najděte si je sám. Spíš opět mám pocit, že Vaše bystré oko je vedeno zájmy realitek, které Vás jistě na tento web upozornily, protože jim kazí kšefty. Nezlobte se, ale Vašeho názoru si nemohu vážit, neboť mi připadá inkviziční, tendenční a zakyslý.
S přátelským pozdravem a přáním mnoha úspěchů v ničení dobrých myšlenek Vám přeje

Pavel Holec


----- Original Message -----
From: Patrik Banga
To: 'Pavel Holec'
Sent: Friday, June 05, 2009 9:21 AM
Subject: RE: kodex blogera


Dobrý den,  Mohu Vás ujistit, že jediným zájmem z naší strany  je dodržení kodexu blogera, na který dohlížím, coby admin tohoto blogu. Vaší dobrou myšlenku chápu, prostor pro ní však máte v textu u svého profilu, do textu na blog prostě dle kodexu nepatří.  S přátelským pozdravem  
Patrik Bangaadmin blogu iDNES.czwww.banga.blog.idnes.cz
Dobrý den.
Ano to chápu, já jen opakuji, že to není komerční aktivita, protože www.vlastnici.cz nevydělávají ani negenerují žádné peníze a proto kodex blogera porušen nebyl.
Navíc v tom článku se odkazuje na KNIHU, KTERÁ JE NA TOMTO TRHU JEDINEČNÁ A JE ZDARMA a jiná podobná ani v tištěné podobě neexistuje.Vy teď prostě provádíte cenzuru a nechcete, aby lidé věděli, jak prodat nemovitost samostatně bez realitek a nemuseli platit ani korunu na provizi. Vás prostě živí realitky přes www.reality.cz a proto se ani už nedivím, že u Vás platí: "koho chleba jíš, toho píseň zpívej.. A samozřejmě Vaši kolegové redaktoři, teď ani nemají moc o čem psát, protože tam je vše o realitách.. (ti dokáží jak jistě víte psát jen dobré PR články realitkám, jak se stačí podívat na těch několik posledních oficiálních textů). Pak se, ale nepovažujte za nezávislé médium, protože www.reality.cz neumožňuje soukromým majitelům prodej ani pronájem nemovitosti.
Přeji pěkný den a ať Vám závislosti nepřerostou přes hlavu. Už psát nebudu :-))
Pavel Holec
To je celé. Já si myslím, že to je cenzurování a hon na čarodějnice. Budu rád za Váš názor, abych se mohl polepšit.

Autor: Zlý Kojot | pátek 5.6.2009 11:16 | karma článku: 22,61 | přečteno: 1655x
  • Další články autora

Zlý Kojot

Hanba české justici..

Dnes byl odsouzen občanský aktivista Jiří Fiala za blokování státního zastupitelství na půl roku "natvrdo". Já jen zírám, že za vyjadřování občanských postojů se již "znovu" v České republice začíná zavírat. Neuvěřitelné 20 let po pádu komunismu.

23.4.2010 v 18:55 | Karma: 22,48 | Přečteno: 1122x | Diskuse| Společnost

Zlý Kojot

Důkaz, že získat byt u realitky vyjde levněji než bez realitky.cz

Pokud si chcete pořídit byt a myslíte si, že nejlepší co můžete udělat při jeho hledání je, že se vyhnete realitce a využijete internetové zprostředkovatele, kde nabízejí nemovitosti přímí vlastníci, tak pozorně čtěte dále.

4.2.2010 v 8:35 | Karma: 6,70 | Přečteno: 1041x | Diskuse| Ekonomika

Zlý Kojot

Těhotenství týden po týdnu. Aneb co zvládnou ženy a co tátové?!

Kdysi jsem zkusil pomoci své bývalé přítelkyni s těhotenstvím. Možná než budete číst dál se podívejte na výsledek mé snahy na http://www.tyden-po-tydnu-tehotenstvi.cz ,protože ten živý výsledek, mohu díky aktivitám různých žen vidět pouhé dvě hodiny za týden..

13.9.2009 v 11:34 | Karma: 8,37 | Přečteno: 1355x | Diskuse| Společnost

Zlý Kojot

Vývoj na trhu nemovitostí- Kdo mě poslechl slušně vydělal. Co dál?!

Co lze očekávat od poslední třetiny roku v oblasti nemovitostí? Těžká odpověď. Již od února jsem na svých blozích navrhoval nahradit investice do realit, investicemi do alternativních aktiv, jako např. akcie Telefoniky O2 a ČEZ. Vývoj mi dal za pravdu a kdo mě poslechl, získal nejen slušný dividendový výnos 6-11%, ale i zhodnocení akcií v řádu 10-30% což je na realitním trhu naprostá utopie.

9.9.2009 v 11:50 | Karma: 17,63 | Přečteno: 2138x | Diskuse| Ekonomika

Zlý Kojot

Stěžujte si na katastr nemovitostí!

Protože se jedna úřednice Katastru nemovitostí na Vysočině spletla, čelila rodina z Třebíče a jejich majetek exekuci.. Soud rozhodl o prodeji jejich nemovitostí. Tak nějak uvedla Česká televize svou reportáž o špatné práci Katastru nemovitostí.

8.9.2009 v 11:13 | Karma: 17,04 | Přečteno: 1339x | Diskuse| Ekonomika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Ruský útok poškodil hotel v Mykolajivu. Cherson znovu zasáhly drony

28. dubna 2024  10:18,  aktualizováno  11:25

Sledujeme online Ruský dronový útok v noci na neděli těžce poškodil hotel v jihoukrajinském městě Mykolajivu. Na...

Železniční koridor mezi Ostravou a Slovenskem stojí, vlak tam srazil člověka

28. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  11:19

Nehoda zastavila v neděli dopoledne dopravu na hlavním železničním koridoru mezi Ostravou a...

V Ostravě se střetl motorkář s dvěma vozidly, jeden člověk zemřel

28. dubna 2024  11:15

V Ostravě na ulici Rudné poblíž křižovatky s ulicí Vratimovskou se střetl motorkář s dvěma vozidly....

Počasí v Česku ovlivní saharský prach, vytvoří oblačnost. Stoupá i riziko požárů

28. dubna 2024  7:47,  aktualizováno  10:32

Počasí v Česku v neděli opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, se kterou nepočítaly...

  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1602x
Autor nepracuje. V současné době se věnuje osvětě a popularizaci samostatné koupě, prodeje a pronájmu nemovitostí, bez zprostředkovatelů.

Seznam rubrik