Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

jedovinka

23. 6. 2009 12:04
Když pominu znásilnění pana Čeština autorem.

Ehm, co takhle začít znova zjišťovat míru zavinění a rozpadu manželství? Kriminalizovat nevěru. Co takové to staré dobré svedení pod příslibem sňatku?

Kolik otců se při rozvodovém řízení opravdu pere o to mít děti u sebe a plně se jim věnovat a kolik jich jen stejně planě brečí jako Vy, autore? Máte možnost soudně pořádat o svěření výhradně do své péče (a prodělat u toho kalhoty, protože alimenty opravdu tvoří jen zlomek nákladů na výchovnu dítěte), požádat o střídavou péči (osobně znám několik bývalých párů, kde to funguje a v pohodě), nebo nechat děti u matky a mít pocit nad zaplaceným výživným, že vás ta mrcha jen využívá a za vašich vydřených pět, šest tisíc, co jí posíláte na své dvě děti se jen doma válí je líná chodit někam do práce a lže v hrdlo, že jí, samoživitelku, s dětma na krku nikde nechtějí přijmout.

Bývalý se o děti mohutně rval. Aby si je vyzvedl a odložil u maminky. Pak si našel novou partnerku a po narození nového děcka na ty předchozí zapoměl.

0 0
možnosti
M

memento

23. 6. 2009 12:10
Re: Když pominu znásilnění pana Čeština autorem.

Kriminalizovat nevěru?? To si děláte srandu?? Co takhle zavírat lidi za to, že přejdou na červenu, nebo za to že nepustí důchodce v tramvaji sednout? Jinak s tím článkem taky nesouhlasím.

0 0
možnosti
MH

jedovinka

23. 6. 2009 12:32
Re: Když pominu znásilnění pana Čeština autorem.

Svým způsobem dělám. Ale zamyslete se, kolik rozvodových soudů by odpadlo a všeho následujího, kdyby pánové v nejlepších letech neměnili stávající jetý model ženství za čerstvější koroptvičky. Kdyby vypočítavé nynfičky neopouštěly a opravdu ekonomicky nelikvidovaly své zchudlé bohatýry a neoblbovaly čerstvé majitele tučnějších kont?

Kolik hádanic hluboko zasahující ty, které za nic nemohou, by odpadlo, kdyby platilo, že již jsem zvolil/a. Možná ne nejšťastněji, ale byla to moje volba. Pak by se rozváděly jen opravdu rozvrácené vztahy alkoholismem, násilím. Na zplození dítěte ještě stále musí být dva. Rozvod z viny jednoho je většinou blbost. Vždycky se na rozvratu podílejí oba. Ale jeden tak nějak musí začít...

0 0
možnosti
M

memento

23. 6. 2009 14:04
Re: Když pominu znásilnění pana Čeština autorem.

Ano, ale to je to je otázka morálních norem a ochoty je plnit.

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

23. 6. 2009 14:06
Re: Když pominu znásilnění pana Čeština autorem.

Nejen na plození dětí musejí být dva, ono platí i o jiných věcech. Pokud nějaká žena opouští jednoho muže pro druhého s větším kontem, musel ten první muž na soužití přistoupit, aniž by věděl, co je dotyčná zač, případně to vidět nechtěl. Pokud si pán v nejlepších letech hraje na lva salónů a ložnic, má doma protějšek, který se s ním dal dohromady a nyní nenaplňuje jeho představy.

Ono říct cizímu "zvolil sis, tak trp" je snadné, ale proč by to měl kdokoliv trpět, když prostě nemusí? A přikazovat problém neleží, problém lze totiž víceméně redukovat na děti přicházející do nefunkčního vztahu.

A zde je třeba začít z řešením. Bohužel to nejde systémově (přijmeme-li klasický model rodiny jako vzor navzdory faktům, že argumenty pro něj platící před dvěma sty lety už dnes prostě neplatí).

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

23. 6. 2009 14:15
Re: Když pominu znásilnění pana Čeština autorem.

Jeden dobrý krok by byla opravdu spolehlivá antikoncepce pro muže i pro ženy - aby nebylo počato dítě v případě, že ho oba zúčastnění nechtějí - zde je dnes rozhodně značná diskriminace mužů (těch méně důvtipných) - "to je v pořádku, miláčku, vzala jsem si pilulku" a o devět měsíců později "máš dítě, tak plať". Tento krok je jen otázkou času potřebného na příslušný lékařský výzkum.

Druhý krok už je složitější, totiž jak zajistit, aby děti měly jen páry, které jsou na jejich výchovu opravdu připraveny. Zde už ovšem neexistuje žádné kritérium, které by se dalo aplikovat, jediný spolehlivý způsob je podívat se zpět, jak daný pár dítě vychoval, což se ovšem před početím dělá těžko.

Návrh, aby spolu dva lidé mající dítě museli být za každou cenu (až na závažné výjimky), bohužel není řešením, bude šťastné dítě, které má sice oba rodiče pod jednou střechou, ale žijí prakticky odděleně (mají vlastní pokoje, večeří v jiný čas) a když se náhodou potkají, akorát na sebe vrčí, případně se hádají?

0 0
možnosti
P

papaya

23. 6. 2009 14:35
Re: Když pominu znásilnění pana Čeština autorem.

Druhý krok už je složitější, totiž jak zajistit, aby děti měly jen páry, které jsou na jejich výchovu opravdu připraveny.....

Cítíte sám, že je to "trochu" sci-fi, že ? :-/

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

23. 6. 2009 14:37
Re: Když pominu znásilnění pana Čeština autorem.

Jistě, však píšu, že jediná spolehlivá metoda je cesta do budoucnosti a podívat se, jak to dopadlo. :-)

0 0
možnosti
P

papaya

23. 6. 2009 15:02
Re: Když pominu znásilnění pana Čeština autorem.

No jistě, však píšu, že mě se Matrix taky líbil :-)) ;-D;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1602x
Autor nepracuje. V současné době se věnuje osvětě a popularizaci samostatné koupě, prodeje a pronájmu nemovitostí, bez zprostředkovatelů.

Seznam rubrik