Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

David Rektorys

9. 9. 2009 16:56
super clanek

Výborne, chvalim kolegu investora, autora blogu a rozumného cloveka zaroven.

Da se rici, ze investice do akcií jsou v roce 2009 velmi zajímave. Naprosto se ztotoznuji s investicni strategii investovani do dividendovych akcii, kde investorovi nejde o kapitalovy zisk (rozdil mezi nakupni a prodejni cenou - levne koupit a draze prodat), ale o tok penez z dividendy.

K širšímu pochopeni tohoto tematu mohu doporucit muj blog tady na iDnesu s nazvem "Dividendovy investor" a samozrejme dalsi moje clanky. R^

0 0
možnosti
ZK

SID09

9. 9. 2009 17:14
Re: super clanek

Davide,Davide - vždyť ty toho o akciích víš úplně kulový ;-D;-D!!

0 0
možnosti
VN

VasekN

9. 9. 2009 14:19
:-)

Vcelku souhlasím s tím, že dokud se ekonomická situace nestabilizuje nemá smysl do nemovitostí investovat. Hlavním ukazatelem je nezaměstnanost a ta se spíše nadále zvyšuje než snižuje. Tudíž celkově koupěschopnost obyvatelů klesá. Je snad nad slunce jasné, že prognózy týkající se růstu cenu nemovitostí hlavně tedy bytů a domů nám podsouvají realitky, které chtějí prodávat. Ale je potřeba říct, ne ne zcela nezajímavou realitu jsou pozemky. U těch nějaký zásadní pokles sledovat nelze spíš stagnaci. Pozemek je omezený statek a troufám si říct, že z dlouhodobého hlediska je to jedna z nejlepších investic vůbec. Když totiž vezmeme v úvahu dlouhodobý horizonst řekněmě 4 a více let. Je velice pravděpodné, že státy, které se nyní různou pomocí podnikům a bankám zadlužují se budou chtít alespoň části tohoto dluhu zbavit a nejelegantnějším řešením je řízená inflace. Nelze se spoléhat na pomoc velkým podnikům státem ... podívejte se jak dopadl GM a tak mohou dopadnou i jiné společnosti.

0 0
možnosti
RB

rudolfo brauning

9. 9. 2009 12:55
Jen na okraj

zakladni problem je ze lidi si pletou pojmy s dojmy.

Investor neni spekulant. Zdravej rozum vs. touha po instantnim mamonu.

Historicky, dlouhodobe ceny realit nikdy nesly dolu.

A nepujdou. Ani v ty "cesky kotline"

0 0
možnosti
ZK

SID09

9. 9. 2009 13:55
Re: Jen na okraj

A nepletete si taky náhodou ty pojmy s dojmy ?  Realitní makléř musí být spekulant, jinak by tuto práci nemohl dělat.  Investor - developer je rovněž spekulant, protože musí vydělat na všem tom, co dělá. Podle vás je investor jen ten, kdo ukládá volné finanční prostředky. Kdo ale má volné finanční prostředky, když většina lidí kupuje byty a domy na hypotéky ? Zajisté se najde několik zazobaných jedinců, kteří si můžou dovolit otáčet volné peníze, ale kolik takových je a jaký podíl na celkovém trhu představují ? Pokud během měsíce dokáží zhodnotit o 4 %, tak je klidně můžou točit i v nemovitostech, protože za rok je tož celkem velice slušné zhodnocení, když banky stěží nabídnou 2 - 2,5 % p.a.

Jestli ceny půjdou nebo nepůjdou dolů si netroufnu říct, ale jedno je jisté. Stávající ceny bytů jsou ještě stále přehřáté a rodinné domky se dnes v loňské cenové hladině stávají neprodejnými. !!   

0 0
možnosti
A

ATS

9. 9. 2009 12:10
Komodity

Zajímavý článek, inspirativní informace . Nabízíte informace , které si někteří nechají platit. A co takhle komoditní burzy. Zlato, diamant - také zajímavé investiční prostředky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1602x
Autor nepracuje. V současné době se věnuje osvětě a popularizaci samostatné koupě, prodeje a pronájmu nemovitostí, bez zprostředkovatelů.

Seznam rubrik