Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

nyny.

24. 4. 2009 16:00
je to o přístupu k životu

buď člověk má potřebu mít kořeny, domov a jistotu, pak si bydlení koupí, nebo tu potřebu nemá (otázka i věku), pak bydlí v nájmu.Problém je ten, že střechu nad hlavou prostě potřebujete a těžko si budete bydlení pořizovat na stará kolena, pokud jste platil nájem, na byt jste si nenašetřil, úvěr vám nikdo nedá a ani byste ho z důchodu nesplatil.Váš pohled je pohled určitého typu člověka, který nedohlíží na konec, pokud samozřejmě nepatří k třídě, která si vydělá a naspekuluje.A pokud si bydlení nepořídíte, v důchodu můžete zjistit, že na nájem prostě mít nebudete a skončíte v domově důchodců, pokud na něj vůbec budete mít.Myslím, že každý lidský věk má své potřeby, podmínky a fáze.Pořídit bydlení je rozumné od věku, kdy chcete pomýšlet na stabilní život a rodinu.

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

24. 4. 2009 12:45
Soukromí

je o dohodě a důvěře - v nájemní smlouvě mám, že musím majiteli umožnit kontrolu jednou měsíčně a to po telefonické domluvě (tedy žádné přepadovky). V praxi to probíhá ta, že u mě za ty dva roky byli třikrát, z toho dvakrát v souvislosti s vyřizováním papírování kolem bytu.

Byt udržuju čistý, nemám potřebu ho ničit a majitelé mi důvěřují.

0 0
možnosti
A

aht4pha

24. 4. 2009 2:35
Ani náhodou

Nevím o které Praze je řeč, ale o hlavním městě Čr to nebude.

0 0
možnosti
LP

misslonely

23. 4. 2009 11:43
Vidím to jinak

Nesouhlasím s první větou v  článku, Vlastnické bydlení není u nás vžité. Je to spíše podvědomá  reakce na to, že před 20 lety tato možnost nebyla. Taže rychle pořídit svoje.Věc jiná je, že neexistují nebo je velký problém získta nájem bytu, za podmínek, které nejsou likvidační. Nikde jinde ve světě nenajdete kolik bytů v OV, z velmi jednodcuhího důvodu: lidé si prostě nemohou dolit a to nemluvím o zemích bývalého Ostbloku,ale o zemích typu Dánsko, Švédsko aj. Plus u nás, jak sám píšte, je ta nechuť se stěhgovat za prací. Ano, dá se říci, že já teď platím hypotéku a za 20,25let budu mít vlastní byt ( zralý na totální rekonstrukci) a co bude mít ten, kdo je v nájmu, reakce je standartní: nic, ale od těch nájmců může být reakce taky taková, že mají svobodu, jsou více flexibilní. V globálu myslím, že  je článek dobrý a inteligentní, jen ta první věta mni fakt tnesedí.

0 0
možnosti
RK

Radek0075

23. 4. 2009 11:49
Re: Vidím to jinak

Nechuť stěhovat se za prací?8-o  To je docela pitomost. Za prací se lidé stěhují, kam člověk v Praze vleze tak slyší nejrůznější moravská nářečí. Problém je, že u nás se za prací dá stěhovat pouze do Prahy.  Ten článek je celkově dost hloupej. Jestliže mě se vyplatí si byt pronajmout, než koupit, jak je potom možný že ho někdo mohl koupit a pronajmout? Logicky jeden z nám musí být v mínusu. A nejsem si jistej, že to je zrovna pronajímatel, v tomto případě sám autor článku. Spíš mám pocit že  on, nebo firma pro kterou pracuje má několik volných bytů na pronájem a nikdo se do nich nehrne, tak agituje.

0 0
možnosti
RK

Radek0075

23. 4. 2009 11:08
Nejhorší je dělat z bytu majetek.

Byt, to je především DOMOV. Místo kde je (by mělo být) člověku dobře. Místo kde odpočívá, kde se miluje, kde vychovává děti, kde v noci po slepu trefí na záchod. Důležité je prostředí ve kterém člověk žije. Pokud půjdu do pronájmu, nikdy si to prostředí k obrazu svému nezměním. Kachličky v koupelně budou furt stejně ohavné, kuchyňská linka bude příšerná a vestavné spotřebiče (budou-li) tak to taky nebude žádná sláva. Není nad to být ve svém a pár stovek už nehraje žádnou roli. :-)

0 0
možnosti
PC

cerveny

23. 4. 2009 13:00
Re: Nejhorší je dělat z bytu majetek.

Ja vam nevim, sice s vama souhlasim ze byt je predevsim DOMOV ale v mym pojeti DOMOV se nemeni nic na situaci jestli si k tomu muzu rict "TATO FUTRA JSOU MOJE"

zmena pronajateho bytu k obrazu svemu neni u najmu nemozna, vse zalezi na dohode mezi najemcem a pronajimatelem.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

23. 4. 2009 11:06
AHA

Ale výpočet trochu optomističtější - prodej po 10 letech - by už vypadal jinak.

A opravy v bytě po pěti letech za 50÷10 tisíc?  Tedy 10÷20 tisíc ročně? Kde by na to brali dneska domácí?  Vy si takto (jistě nájemní) byt co pět let upravujete. Nebo vám ho takto opravuje majitel?

0 0
možnosti
VF

Hackyfish

23. 4. 2009 9:47
Děkuji!Děkuji...Vaše články pomáhají!!!

VDěkuji za Vaše články,myslím,že spoustě lidí pomohou...chtěla bych se zeptat jestli neplánujete nějaký článeček na koupi nebyt.prostor ? Jinak opravdu Vám fandím,jste snad první člověk na idnesu,který dokáže svými články i poradit,ne jen hloupě remcat...

0 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1602x
Autor nepracuje. V současné době se věnuje osvětě a popularizaci samostatné koupě, prodeje a pronájmu nemovitostí, bez zprostředkovatelů.

Seznam rubrik